
Datlové karamelky |
22. Listopad 2017 |
Vánoce na dosah a já připravuji slíbené recepty. Minulý týden jsem obdržela zásilku ořechových másel od Šufánka a to vždycky potěší. Už loni mě jejich másla inspirovala při přípravě vánočního cukroví. Letos opět. A bez rafinovaného cukru. Datle a mandlové máslo tvoří úžasnou kombinaci, s pár zrnky soli dostává toto cukroví úplně jiný rozměr.
Suroviny
- datle 200 g
- máslo mandlové 3 PL
- káva, silná 5 PL (dětem dejte pomerančovou šťávu)
- mouka mandlová 3-5 PL
- čokoláda 85% 100 g
- sůl
- máslo kakaové, kousek
Postup
Vypeckované datle pokropím kávou a nechám chvíli odstát. Vložím do mixeru společně s mandlovým máslem a špetkou soli a rozmixuji. Přidám mandlovou mouku na zahuštění. Jen lehce si navlhčím ruce a tvořím malé kuličky, které pak trochu zplácnu a vytvořím z nich čtverečky. Dám do lednice ztuhnout a připravím si ve vodní lázni polevu z čokolády a kakaového másla. Každý kousek v ní namočím a nechám okapat. Než čokoláda stačí ztuhnout, lehce kousky posolím.
recept
kuchařky