Datlové karamelky

22. Listopad 2017

Vánoce na dosah a já připravuji slíbené recepty. Minulý týden jsem obdržela zásilku ořechových másel od Šufánka a to vždycky potěší. Už loni mě jejich másla inspirovala při přípravě vánočního cukroví. Letos opět. A bez rafinovaného cukru. Datle a mandlové máslo tvoří úžasnou kombinaci, s pár zrnky soli dostává toto cukroví úplně jiný rozměr. 

Suroviny

  • datle 200 g
  • máslo mandlové 3 PL
  • káva, silná 5 PL (dětem dejte pomerančovou šťávu)
  • mouka mandlová 3-5 PL
  • čokoláda 85% 100 g
  • sůl
  • máslo kakaové, kousek

Postup

Vypeckované datle pokropím kávou a nechám chvíli odstát. Vložím do mixeru společně s mandlovým máslem a špetkou soli a rozmixuji. Přidám mandlovou mouku na zahuštění. Jen lehce si navlhčím ruce a tvořím malé kuličky, které pak trochu zplácnu a vytvořím z nich čtverečky. Dám do lednice ztuhnout a připravím si ve vodní lázni polevu z čokolády a kakaového másla. Každý kousek v ní namočím a nechám okapat. Než čokoláda stačí ztuhnout, lehce kousky posolím.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky