Datlové dezerty

22. Únor 2017

Jaké dezerty mě baví? Jednoduché, dobré, zdravé a aby lahodily i oku. Nemusí jich být hodně, stačí v malých dávkách a aby aspoň pár dnů v lednici vydržely. To jsou přesně tyto dezertíky, které se připravují v malém množství a suroviny v nich použité se dají různě nahradit a obměnit. Nic nepečete, jen si připravíte tři složky a ty pak nanesete na sebe. Pokud si potrpíte na silnou hořkou kávu, tím sladší dezert k ní můžete zvolit. Kombinace kokosu, datlí a čokolády se přímo nabízí, abyste ji vyzkoušeli. Já mám jasno. Nejen tato sladká záležitost, ale i jiné malé nepečené budou vždy rychlou možností, kdy překvapím svoje blízké. Na trhu jsem objevila velké a šťavnaté datle z Izraele, které nemusím předem ani namáčet. Na tento dezert jsou úplně nejlepší.

Suroviny

  • moučka kokosová 120 g
  • olej kokosový 1/2 šálku
  • sirup javorový 1/4 šálku
  • datle cca 15 ks
  • smetana kokosová 2 PL
  • extrakt vanilkový 1 ČL
  • čokoláda 70 g 
  • kakaové máslo, kousek

Postup

Formu o rozměrech cca 15x15 cm vyložím potravinářskou fólií. V misce zpracuji kokosovou moučku s kokosovým olejem a sirupem. Nechám chvilku odpočívat, aby kokos absorboval vlhkost. Mezitím si rozmixuji den předem namočené datle se smetanou a vanilkovým extraktem. Do formy rovnoměrně vmáčknu kokosové těsto na něj pak rozetřu datlovou hmotu. Dám na chvilku do lednice a připravím si čokoládovou polevu. Používám kakaové máslo s čokoládou. Jakmila poleva trochu zatuhne, vydělám fólii spolu s korpusem a na prkýnku nakrájím na kousky. 

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky