
Cuketový nákyp se sušenými rajčaty |
30. Červen 2017 |
Přemýšlíte jak zpracovat cukety? Přináším vám recept na cuketový nákyp, který lze podávat jako přílohu, hlavní jídlo a taktéž i jako lehkou večeři. Je dobrý teplý i za studena. Cuketa se u nás prodává celoročně, ale ta letní, ze zahrady, je určitě nejlepší. Díky své jemné chuti se dá připravit na spoustu způsobů a svým nízkokalorickým složením je ideální potravinou při redukci tuku. Jelikož se snažím snížit příjem sacharidů ve stravě, tak je tento pokrm vhodný, protože obsahuje více bílkovin a tuků. Dopřejte si vitamíny, kterých bude teď přes léto hojně.
Suroviny
- cuketa 500 g
- vejce 5 ks
- cibule 1 ks
- rajčata sušená 80 g
- sůl
- pepř mletý
- droždí lahůdkové 1 PL
- olivy černé cca 10 ks
- máslo přepuštěné 2 PL
Postup
Cuketu nastrouhám na jemno, osolím, promíchám a nechám odstát na sítku, dokud nepustí co nejvíce vody a nejlépe přes utěrku z ní vymačkám zbývající vodu. Na drobno nakájenou cibuli a sušená rajčata osmažím na přepuštěném másle. Vejce rozšlehám, smíchám s cuketou, cibulkou, rajčaty, nakrájenými olivami, přidám lahůdkové droždí a opepřím. Směs vyliji na menší pekáček vyložený pečícím papírem. Peču cca 20 minut na 180°C.
recept
kuchařky