
Cuketové tortilly |
20. Duben 2016 |
Cuketa mě neustále překvapuje. Kdysi dávno jsem z přerostlých cuket vypěstovaných na naší zahradě, dělala buchty. Dá se připravit na mnoho způsobů a v letních měsících je to velice levná a dostupná zelenina, plná vlákniny a příznivá je i její kalorická hodnota. Mám raději malé, lesklé a tvrdé plody, které nemusím loupat, pouze špičky odkrojím. Určitě časem připravím nějaký ten "sladký" recept, ale teď jsem nadšená z cuketových tortill. Jsou jednoduché na přípravu, můžete si je naplnit podle vaší chuti čímkoli a když zbydou, zabalte je do potravinové folie a máte na druhý den lehký oběd do práce!
Suroviny
- cuketa 800g
- vejce 1ks
- parmezán strouhaný 1/2 hrnku
- mouka rýžová 50g
- sůl
- pepř
- kmín drcený
- česnek stroužek (přidala jsem lžičku pesta z medvědího česneku)
Postup
Cukety nastrouhám na hrubším struhadle, posolím, aby pustily vodu a dám na síto okapat. Musí se z nich odstranit co nejvíce vody, proto ještě rukama z nich vymačkávám vodu. Pak je dám do mísy spolu s vajíčkem, parmezánem, moukou, kořením a promíchám. Troubu rozehřeji na 230°C. Těsto rozdělím na 4 díly. Na plech dám pergamenový papír, na kterém je zatlačím do kruhu. Peču asi 20 minut, záleží na tloušťce tortill. Po upečení ihned sloupnu z pergamenu.
Tip: tortilly jsem plnila čočkou na paprice s mandlovým tofu.
recept
kuchařky