Cuketové muffiny

4. Červenec 2016

Můžete si je dát k snídani, vzít si je na cesty, nebo vylepšit svou sbírku dezertů, když je navíc zpestříte kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou. Jsou lehce slazené kokosovým cukrem a voní po kokosovém oleji a čokoládě. Myslím, že se muffiny povedly a máme tu o jeden recept z cuket navíc. Cukety jsou prostě báječné, ať už je připravujete na slano nebo na sladko. 

Suroviny

  • cuketa 500 g
  • mouka pšeničná celozrnná 120 g
  • mouka špaldová jemně mletá 120 g
  • kakao 3 PL
  • prášek do pečiva bezfosfátový 1/2 ČL
  • soda jedlá 1 ČL
  • sůl
  • olej kokosový 3/4 hrnku
  • cukr kokosový 80 g
  • kyška nebo podmáslí 3/4 hrnku
  • vejce 2 ks
  • čokoláda hořká 50 g

Postup

Používám úplně malé cukety, které neloupu, pouze seříznu konce a strouhám na jemno. Nastrouhané posolím a nechám odkapat na sítku. V jedné míse smíchám mouky, kakao, kypřící prášek, sodu a v druhé míse rozšlehám vejce, kokosový cukr, kokosový olej, kyšku a na závěr vmíchám cukety. Obojí smíchám dohromady a přidám nasekanou čokoládu. Rovnoměrně rozdělím těsto do formy na muffiny. Peču na 180°C asi 20 minut. Po upečení nechám vychladnout na mřížce. I druhý den jsou díky cuketám vláčné a vlhké.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky