Čokoládovo-tvarohová vajíčka

26. Březen 2020

 Někdy si prostě člověk potřebuje odpočinou od všeho. I od svých koníčků. Ráda bych se zase vrátila, a v této nelehké době vám nabídla pár mých zajímavých receptů. Blíží se Velikonoce a tak možná přemýšlíte, co dobrého připravíte. Něco, co bude chutnat hlavně dětem. Tvaroh a čokoláda vám bude připomínat "Míšu" nebo "Tvaroháčka"? Je to trochu piplačka, ale je celkem jedno jaký tvar z toho vzejde. Hlavně ať všem chutnají.

Suroviny

  • máslo 100 g
  • tvaroh hustý farmářský 150 g
  • máslo mandlové 1-2 PL
  • sladidlo (dala jsem PL medu)
  • čokoláda

Postup

Rozmixuji změklé máslo, tvaroh, mandlové máslo a sladidlo, vše aby mělo stejnou teplotu a nechám pár hodin v lednici ztuhnout. Pak vykrajuji polévkovou lžící "nějaké" tvary, dávám na pečící nebo pergamenový papír a šup s tím opět do lednice. Rozpustím čokoládu a polévám s ní jednotlivé kousky. Uchovávám v lednici. Než budete kousky polévat čokoládou, můžete je dát na chvilku do mrazáku. Bude se s nimi lépe pracovat a čokoláda hned ztuhne. Cca 18 ks.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky