Čokoládovo-rýžový krém

27. Červenec 2016

Připravila jsem něco lahodného, výživného a přitom sladkého, pouze na rostlinné bázi a plné výživných látek. Je to zatraceně dobré. Ještěže jsem ochutnala při přípravě. Zaprášilo se po něm. Můžete ho snídat, připravit návštěvě jako dezert, dát dětem na svačinu místo přeslazeného pribiňáku. Pokud vám zbyla rýže od obědu, tak ho máte hotový za 5 minut.

Suroviny

  • rýže celozrnná, vařená ve vodě 1 šálek
  • mléko rostlinné 1,5 šálku (mandlové, kokosové, ovesné)
  • ořechy lískové pražené 1/2 šálku
  • kakaový prášek 3 PL
  • datle 3 ks
  • kokosový cukr 1 PL
  • skořice špetka
  • sůl špetka

Postup

Aspoň na chvilku si namočte datle. Do mixéru dejte šálek mléka spolu s ořechy a mixujte při vysoké rychlosti. Až je vše hladké, přidejte zbývající suroviny a zbytek mléka. Opět do hladka mixovat. Pokud se vám zdá, že je krém příliš hustý, přidejte mléko. Záleží jakou chcete mít konzistenci.

A jak si upražíte lískové ořechy? Dám je na 15 minut do trouby na cca 175°C, ještě horké je zabalím do utěrky a promnu, abych z nich dostala slupky. Ne vždy u všech se to podaří. Ale nevadí. 

4
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky