
Čokoládové kuličky / chokladbollar |
31. Březen 2016 |
Chokladbollar je typicky švédská cukrovinka a je velmi dobrá. Dokonce snad i zdravá, protože hlavní surovinou jsou ovesné vločky. A pokud použijete, podobně jako já v tomto receptu vločky pohankové, tak máte vyloženě bezlepkovou záležitost. Že jsou ve Švédsku oblíbené svědčí i to, že jsou dostupné v kavárnách a vy je určitě budete znát i z Ikea. Do jejich výroby můžete zapojit děti, bude je to určitě bavit!
Suroviny
- máslo 100g
- cukr moučka 100g (já ho samozřejmě nahrazuji kokosovým cukrem 30g a datlovým sirupem 3PL)
- vločky ovesné jemné 120g (nahradila jsem pohankovými)
- kakao 3PL
- káva silná 3PL
- cukr vanilkový 1ČL (použila jsem fruktózový s vanilkou)
- sůl špetka
- kokos na obalování
Postup
Vločky rozmixuji, ale nemusíte, pokud máte opravdu jemné. Všechny suroviny smíchám, nejlépe rukama a vytvořím kuličky o průměru 1,5cm. Obalím v kokosu a vložím do lednice. Po chvilce vydělám z lednice a ještě jednou kokos v rukách pěkně zapracuji. Vydrží dlouho, můžete klidně zamrazit, pokud je uděláte z větší dávky.
5
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky