Čokoládové košíčky

17. Prosinec 2016

Tento recept je jak stvořený pro milovníky čokolády a nejen pro ně. Kvalitní čokoláda, zjemněná kakaovým máslem, se snoubí s nakyslým džemem a lahodným kokosovým máslem a vše to umocní himalájská sůl. Je to úžasně rychlá záležitost, která potěší ty z vás, kteří nestíháte péct náročné vánoční cukroví. Velkým pomocníkem vám budou již hotová másla od Šufánka, která jsem objevila nedávno na trhu a vyřešila tak můj problém s dlouhavým mixováním ořechů. Díky nim máte velké možnosti vymyslet i jiné varianty, jelikož kromě zmíněného kokosového, ještě nabízí arašídové, mandlové a jiné druhy včetně různých kombinací. Másla od Šufánka představují dokonalou harmonii chutí, neobsahují lepek, laktózu ani konzervanty a uspokojí chutě na sladké. Navíc jsou zdravá a v rozumné míře přispívají našemu tělu. Pokud vás trápí, že nemáte nic napečeno, tak ani nepečte a uvidíte, že s těmito košíčky uspějete na celé čáře!

Suroviny

  • čokoláda 200 g (použila jsem kvalitní 70%)
  • máslo kakaové 20 g
  • máslo kokosové od Šufánka
  • džem bez přidaného cukru (měla jsem brusinku s borůvkou)
  • sůl hrubá himalájská
  • košíčky papírové 12 ks

Postup

Budete potřebovat muffinový plech na 12 kousků. Do kastrolku s vařící vodou vložím misku s kakaovým máslem a nalámanou čokoládou a nechám rozpustit. Mezitím do muffinového plechu vložím papírové košíčky. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, tak do každého košíčku dám cca polévkovou lžíci čokolády a ihned vložím do lednice, aby čokoláda ztuhla. Přidám po čajové lžičce kokosového másla a džemu a opět zaliji čokoládou. Až čokoláda trochu ztuhne, posypu solí a opatrně vyndám z papírových košíčků. Doporučuji nechat déle v lednici až do úplného ztuhnutí. 

Připraveno ve spolupráci s www.sufanek.cz

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky