Cizrnová pomazánka s řeřichou

28. Listopad 2015

Za málo peněz hodně pomazánky. A navíc zastoupení téměř všech vitamínů, minerálních látek více než jiné luštěniny a vysoký obsah tuků a vlákniny. No, cizrna má toho hodně co prospívá našemu zdraví a mě zajímá i to, že udržuje pokožku pevnou a pružnou. Aby ne, v mém věku!

Suroviny

  • cizrna 100g / můžete použít cizrnu v plechovce, já si ji vařím sama /
  • šťáva z půlky citronu
  • olej olivový cca 2-3 lžíce
  • sezamová pasta tahiny 2 čl
  • česnek 3 stroužky
  • sůl
  • tymián
  • bobkový list
  • špetka sody
  • řeřicha / nemusí být /

Postup

Cizrnu namáčím ve vodě aspoň dva dny. Během této doby několikrát vodu vyměním. Po dvou dnech ji uvařím do měkka, vařím ji v papiňáku. Během vaření nesolím, jen přidám špetku sody, bobkový list, tymián. Až je cizrna měkká, vodu sliji a dám do mixéru s trochu vody ve které se vařila, přidám olej, prolisovaný česnek, sezamovou pastu, citronovou šťávu a sůl. Oblíbila jsem si himálajskou sůl. Je zdravější. Rozmixuji. Cizrny vařím většinou větší množství,  zbytek pak zavakuuji a použiji do zeleninových salátů, nebo ji udělám na paprice apod.

6
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky