
Cibulová paštika |
20. Červenec 2018 |
Z Korfu jsem si přivezla růžovou cibuli. Na cestě domů jsem přemýšlela co z ní v kuchyni vykouzlím. Nápadů bylo dost, protože cibule je opravdu nepostradatelná při každém vaření a pomalu smažená cibulka je úplná lahůdka. Určitě si pamatujete v dětství na vařené brambory s cibulkou a k tomu sklenice mléka nebo kefíru. To byla jedna z nejrychlejších a oblíbených večeří u nás. Cibule a česneku není nikdy dost, jak se říká u nás doma.
Suroviny
- cibule růžová, nebo červená (syrová)
- pohanka lámanka vařená 250 g
- česnek 2 stroužky
- hořčice dijonská Boneco 2 ČL
- paprika mletá 1 ČL
- pepř mletý
- sůl
- bobkový list
- nové koření mleté 1/2 ČL
- droždí lahůdkové 1 PL
- tamari dle chuti
- máslo přepuštěné 3 PL
Postup
Pohanku uvařím společně s bobkovým listem, novým kořením a solí doměkka. Nechám vychladnout. Cibuli a česnek nakrájím na větší kousky a pomalu smažím na přepuštěném másle dozlatova. Ke konci přidám mletou papriku a hořčici. Pohanku s cibulí vložím do mixéru a přidám ostatní suroviny, droždí, tamari a pepř. Popřípadě ještě dochutím hořčicí a solí. Hotovou paštiku vložím na pár hodin do lednice.
recept
kuchařky