Cibulová paštika

20. Červenec 2018

Z Korfu jsem si přivezla růžovou cibuli. Na cestě domů jsem přemýšlela co z ní v kuchyni vykouzlím. Nápadů bylo dost, protože cibule je opravdu nepostradatelná při každém vaření a pomalu smažená cibulka je úplná lahůdka. Určitě si pamatujete v dětství na vařené brambory s cibulkou a k tomu sklenice mléka nebo kefíru. To byla jedna z nejrychlejších a oblíbených večeří u nás. Cibule a česneku není nikdy dost, jak se říká u nás doma.

Suroviny

  • cibule růžová, nebo červená (syrová)
  • pohanka lámanka vařená 250 g
  • česnek 2 stroužky
  • hořčice dijonská Boneco 2 ČL
  • paprika mletá 1 ČL
  • pepř mletý
  • sůl
  • bobkový list
  • nové koření mleté 1/2 ČL
  • droždí lahůdkové 1 PL
  • tamari dle chuti
  • máslo přepuštěné 3 PL

Postup

Pohanku uvařím společně s bobkovým listem, novým kořením a solí doměkka. Nechám vychladnout. Cibuli a česnek nakrájím na větší kousky a pomalu smažím na přepuštěném másle dozlatova. Ke konci přidám mletou papriku a hořčici. Pohanku s cibulí vložím do mixéru a přidám ostatní suroviny, droždí, tamari a pepř. Popřípadě ještě dochutím hořčicí a solí. Hotovou paštiku vložím na pár hodin do lednice.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky