Celerové lívanečky s bryndzovým dipem

31. Leden 2018

Touto slanou variantou lívanečků potěšíte nejednoho strávníka a milovníci bryndzy budou v sedmém nebi, podobně jako já. Igor, můj přítel vymyslel dip a já celerové lívanečky. Vaření nás baví a když se vzájemně doplňujeme, vznikají zajímavé recepty, které budou, aspoň doufám, bavit i vás. Celer je znám jako koření, ale i jako léčivo. Můžeme ho konzumovat i syrový a jeho velkou předností je, že na rozdíl od ostatní zeleniny velice dobře snáší vysoké teploty, proto během vaření neztrácí vitamíny. Další zázračnou surovinou v tomto receptu je ovčí bryndza, která je nejlepší z nepasterizovaného mléka a je základní surovinou v dipu. Čím "ostřejší" bryndza, tím lepší. Ať vám chutnají!

Suroviny

  • celer cca 600 g
  • sýr gouda 200 g
  • vejce 4 ks
  • majoránka, bylinky dle chuti
  • droždí lahůdkové 1 PL
  • olej nebo přepuštěné máslo na smažení
  • sůl
  • bryndza 250 g
  • smetana zakysaná 2 PL
  • máslo 
  • šalotka
  • paprika sladká, mletá

Postup

Celer a sýr nastrouhám, přidám rozšlehaná vejce, dochutím solí, bylinkami, lahůdkovým droždím a zamíchám. Na rozpáleném lívanečníku pomalu smažím pod pokličkou. V misce smíchám kousek másla s bryndzou, mletou paprikou, smetanou a najemno nakrájenou šalotkou. Chutnají teplé i studené.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky