Caesar salát

31. Srpen 2017

Moje kamarádka Petra je velká labužnice, miluje Itálii, středomořskou kuchyni a vaření jako takové. Její pozvání k ní domů s tím, že připraví nějaký salát, jsem neodmítla. Asi to bude znít divně, ale až do této doby jsem salát Caesar nikdy neochutnala. K mé velké škodě! Petra se ujala přípravy salátu a já jsem tentokrát jen fotila. Na závěr jsme celou mísu salátu snědly jen my dvě a klidně bych si dala nášup. Caesar salát je klasika, je jednoduchý, šťavnatý a křupavý. Nesmí v něm určitě chybět ančovičky a česnek. Základem je použití římského salátu a žádného jiného! Výborná hořčice a majonéza od Boneca chuť salátu umocní.

Suroviny

  • ančovičky 45 g
  • parmezán strouhaný cca 6 PL
  • česnek 3-4 stroužky
  • majonéza 5 PL
  • hořčice 3-4- PL
  • sůl (pozor, ančovičky jsou slané)
  • pepř
  • citrón (dle chuti)
  • salát římský
  • bílé pečivo na krutony

Postup

Ančovičky rozmixuji s parmezánem, česnekem a trochou vody. Přidám majonézu, hořčici, sůl a pepř. Salát natrhám nebo nakrájím na malé kousky, ochutím zálivkou, navrch nastrouhám hoblinky parmezánu a posypu krutony.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky