
Caesar salát |
31. Srpen 2017 |
Moje kamarádka Petra je velká labužnice, miluje Itálii, středomořskou kuchyni a vaření jako takové. Její pozvání k ní domů s tím, že připraví nějaký salát, jsem neodmítla. Asi to bude znít divně, ale až do této doby jsem salát Caesar nikdy neochutnala. K mé velké škodě! Petra se ujala přípravy salátu a já jsem tentokrát jen fotila. Na závěr jsme celou mísu salátu snědly jen my dvě a klidně bych si dala nášup. Caesar salát je klasika, je jednoduchý, šťavnatý a křupavý. Nesmí v něm určitě chybět ančovičky a česnek. Základem je použití římského salátu a žádného jiného! Výborná hořčice a majonéza od Boneca chuť salátu umocní.
Suroviny
- ančovičky 45 g
- parmezán strouhaný cca 6 PL
- česnek 3-4 stroužky
- majonéza 5 PL
- hořčice 3-4- PL
- sůl (pozor, ančovičky jsou slané)
- pepř
- citrón (dle chuti)
- salát římský
- bílé pečivo na krutony
Postup
Ančovičky rozmixuji s parmezánem, česnekem a trochou vody. Přidám majonézu, hořčici, sůl a pepř. Salát natrhám nebo nakrájím na malé kousky, ochutím zálivkou, navrch nastrouhám hoblinky parmezánu a posypu krutony.
recept
kuchařky