
Bublanina |
22. Červen 2016 |
Bublanina je letní klasika se sezónním ovocem jako jsou jahody, třešně, borůvky, maliny, meruňky, ostružiny. Zkusila jsem v tradičním receptu nahradit bílou mouku polohrubou, moukou celozrnnou a pohankovou. I tak zůstala bublanina nadýchaná a vláčná. Postupně jak přecházím na celozrnnou mouku, zjišťuji, že vlastně není problém z ní péct i klasické koláče a buchty. Chce to jen vyzkoušet a nebát se toho.
Suroviny
- vejce 5 ks
- cukr třtinový nerafinovaný 4 PL (můžete použít i javorový sirup)
- máslo 80 g
- mouka špaldová celozrnná 50 g
- mouka pšeničná celozrnná 50 g
- mouka pohanková 25 g
- jogurt bílý 3 PL
- sůl himalájská
- prášek do pečiva bezfosfátový 1 ČL
- ovoce
Postup
V míse napřed vyšlehám osolené bílky s cukrem, postupně pak zašlehám žloutky. Mouku smíchám s práškem do pečiva a spolu s rozpuštěným máslem a jogurtem opatrně smíchám vše dohromady. Vymažu a vysypu plech moukou, vliji těsto a posypu ovocem obaleným v mouce. Peču při teplotě cca 180 °C, 35 - 40 minut.
3
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky