Broskvový džem

13. Listopad 2015

Díky citrusovému pektinu budou marmelády vždy husté a s kousky ovoce. Po letech vaření marmelády až do zblbnutí a stejně byla řídká, jsem na to přišla. Takže vařte a uvidíte, jak vás to bude bavit. Rohlík jsem taky pekla.  Máslo není moje, ale k tomu dojdu časem!

Suroviny

  • broskve 2kg
  • cukr třtinový 0,5kg
  • citron šťáva 4 ks
  • citrusový pektin 20g

Postup

Broskve oloupu, vypeckuji, pokrájím na malé kousky a dám do nerezového hrnce. Nechám trochu povařit, přidám šťávu z citronů, cukr a ještě chvilku vařím než broskve povolí, ale přitom tam ještě zůstanou kousky ovoce. tesně před koncem si smíchám pektin s trochu cukru a přisypu do hrnce. Chvilku míchám než hmota zhoustne. Jde to rychle. Mezitím si nahřeji skleničky v troubě a víčka vyvařím a okamžitě plním. Někdy v nich džem ještě buble, jak jsou skleničky horké. Buďte opatrní, ať se nepopálíte. Rychle zavíčkuji a je to. Ani po roce se džem nekazí. Jinak cukru si dejte kolik chcete, já sladím méně a výhradně třtinovým cukrem. Je to dražší, ale džem je výborný a má, myslím, i lepší barvu.

9
1 komentář
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky

Komentáře

Jestli chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.
Dneska jsem ho dělala z 1,2 kg očištěných broskví, 2 citronů, 400 g cukru a 1 Quittinu od firmy HAAS 3:1. Můžu jenom doporučit, je neskutečně dobrý.