Bramborový knedlík

14. Listopad 2015

Klasický bramborový knedlík známe všichni. Nejlepší je asi ke kachně! Toto je trochu jiný knedlík, lépe ochucený a dá se jíst jen tak, třeba politý máslem s osmaženou cibulkou. Náročnejsí je v tom, že si musíte postrouhat brambory na tom nejjemnějším struhadle. Au, občas trochu bolí, když sjede ruka. A taky se dlouho vaří. Ale výsledek stojí za to a když  zbyde, dám si ho do mrazáku na horší časy.

Suroviny

  • brambory 500g
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • trochu polékového koření bez glutamanu
  • mouka na zahuštění

Postup

Brambory, cibuli a česnek nastrouháte. Osolíte, přidáte koření, zahustíte moukou a promícháte. Těstíčko tak akorát. A teď! Vezmete mikrotenové sáčky a kápnete do nich olej. Promnete, aby se olej přichytil a rozptýlil uvnitř. Pak do každého sáčku dáte asi tak 2 naběračky těstíčka. Sklepete dolů, aby těsto nebylo po celém sáčku, ale drželo se dole podél dna sáčku. Zavážete, nebo uděláte suk a vložíte do hrnce s vroucí vodou.  Většinou mám 4 sáčky. A ty stačím přichytit, aniž by uplavaly, u kraje hrnce a přiklopím. Pomalu vařím hodinu a půl.

Uvedené množství máte i znázorněno na fotografii.

 

 

6
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky