Bramborový dortík

27. Březen 2016

Malý dortík připravený k servírování jedné osobě, který můžete péct v papírovém nebo alobalovém košíčku. A podobně jako u dortů můžete použít jakýkoli krém, polevu a různá zdobení. A teď vám představím moji verzi s vařenými bramborami. Recept je rychlý a přijde určitě vhod, pokud čekáte návštěvu a budete se chtít blýsknout. Stačí mít uvařené dvě brambory den předem a pokud zapomenete, tak i ten den, kdy budete péct. Bramborové dortíky jsou velice vláčné. Z tohoto množství mám 12ks.

Suroviny

  • vejce 2ks
  • cukr kokosový 50g
  • sirup javorový 3PL
  • máslo 50g
  • šťáva z jednoho citronu
  • brambory vařené 120g
  • mouka ovesná 70g (nebo jakákoli jiná)
  • šlehačka 50ml
  • sůl
  • žervé nebo smetanový sýr Philadelphia 3ks
  • máslo 150g
  • sirup javorový 3PL
  • šťáva z půlky citronu

Postup

Den předem si uvařím brambory ve slupce. Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu. Bílky vyšlehám se solí. V míse vyšlehám žloutky, cukr, sirup a změklé máslo. Přidám oloupané, na jemno nastrouhané brambory, šťávu z citronu, mouku, šlehačku a zamíchám. Opatrně vmíchám sníh z bílků. Formu na muffiny vyplním košíčky a plním je zhruba do 2/3. Peču na 175°C cca 20min. Žervé nebo sýr, máslo, šťávu a sirup vyšlehám a zdobím dortíky. Vše má mít stejnou teplotu, aby se krém nezdrcnul. Nejlepší budou, když je dáte na několik hodin do lednice.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky