
Bounty |
6. Prosinec 2016 |
Bounty byly jedním z mých nejoblíbenějších sladkých hříchů. Kdo by odolal lahodnému spojení čokolády a kokosu. Ale to množství cukru bylo šílené a k tomu ještě mléčná čokoláda, která není úplně nejlepší volbou. Ale když si uděláte domácí bounty ze zdravých surovin, budete překvapeni jeho ještě lepší chutí. A pak, ty výpravy do lednice, kde si vezmete jeden kousek a nikdo nic nepozná. Tak to dělám já! Je to skvělý recept do kterého můžete zapojit i děti, které to bude určitě bavit. Při zpracovávání kuliček vám kokosový olej krásně zvláční ruce. Užijte si to!
Suroviny
- kokos strouhaný 2 šálky
- mandle mleté nebo mandlová mouka 1/4 šálku
- olej kokosový 1/2 šálku
- mléko kokosové nebo smetana 1/3 šálku
- sirup agáve 1/4 šálku (můžete dát javorový, rýžový atd.)
- sůl himalájská špetka
- čokoláda hořká 100 g
- máslo kakaové 2 PL
Postup
Z kokosu, mandlí, kokosového oleje, kokosového mléka, sirupu a soli vypracuji kuličky o velikosti cca 15 g, které dám na chvilku do mrazáku. Mezitím si rozpustím kakaové máslo s hořkou čokoládou min 70% kakaa. Vychlazené kuličky namáčím v čokoládě, která okamžitě ztuhne a tak můžete postup opakovat, pokud chcete silnější vrstvu čokolády. Přidáním kakaového másla vám nebude poleva praskat a bude vláčná. Nepražené kakaové máslo je velice zdravou potravinou plnou antioxidantů. Má vynikající chuť.
recept
kuchařky