Bounty

6. Prosinec 2016

Bounty byly jedním z mých nejoblíbenějších sladkých hříchů. Kdo by odolal lahodnému spojení čokolády a kokosu. Ale to množství cukru bylo šílené a k tomu ještě mléčná čokoláda, která není úplně nejlepší volbou. Ale když si uděláte domácí bounty ze zdravých surovin, budete překvapeni jeho ještě lepší chutí. A pak, ty výpravy do lednice, kde si vezmete jeden kousek a nikdo nic nepozná. Tak to dělám já! Je to skvělý recept do kterého můžete zapojit i děti, které to bude určitě bavit. Při zpracovávání kuliček vám kokosový olej krásně zvláční ruce. Užijte si to!

Suroviny

  • kokos strouhaný 2 šálky
  • mandle mleté nebo mandlová mouka 1/4 šálku
  • olej kokosový 1/2 šálku
  • mléko kokosové nebo smetana 1/3 šálku
  • sirup agáve 1/4 šálku (můžete dát javorový, rýžový atd.)
  • sůl himalájská špetka
  • čokoláda hořká 100 g
  • máslo kakaové 2 PL

Postup

Z kokosu, mandlí, kokosového oleje, kokosového mléka, sirupu a soli vypracuji kuličky o velikosti cca 15 g, které dám na chvilku do mrazáku. Mezitím si rozpustím kakaové máslo s hořkou čokoládou min 70% kakaa. Vychlazené kuličky namáčím v čokoládě, která okamžitě ztuhne a tak můžete postup opakovat, pokud chcete silnější vrstvu čokolády. Přidáním kakaového másla vám nebude poleva praskat a bude vláčná. Nepražené kakaové máslo je velice zdravou potravinou plnou antioxidantů. Má vynikající chuť. 

6
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky