
Bářiny ovesné sušenky |
20. Březen 2019 |
I když sladké už moc nejím, občas si dopřeji něco malého "sladkého". Cukr naše tělo potřebuje, jen bychom mu ho měli dávat ve zdravější variantě a za odměnu. Protože dbám na zdravý životní styl, snažím se cukr vyloučit, ale v takových případech to není úplně jednoduché, tak ho sem tam nahradím banánem, datlemi a nebo datlovým sirupem. Sušenky budou pro vás rychlou variantou snídaně, svačiny a děti je budou milovat. Proč jim nedopřát hodně domácí a zdravé sušenky!
Suroviny
- vločky ovesné 150g
- datle medjool 4 ks + datlový sirup 2 PL(podle chuti)
- olej kokosový 2 PL
- kakao 3 PL vrchovaté
- mouka rýžová 30 g
- mouka pohanková 10 g
- ořechy vlašské/lískové 80 g
- prášek do pečiva bezfosfátový 1 ČL
- sůl
- mléko rostlinné cca 150 ml
Postup
Všechny suroviny vložím do mixéru a zpracuji. Něměla by vzniknout hladká kaše, kousky vloček a ořechů udělají strukturu sušenek. S mlékem opatrně, aby vznikla pevnější hmota ke tvarování sušenek. Z tohoto množství jsem měla 16 sušenek. Pekla jsem na 175°C asi 25 minut. Výborné jsou polité nebo máčené v čokoládě.
recept
kuchařky