Bářiny ovesné sušenky

20. Březen 2019

I když sladké už moc nejím, občas si dopřeji něco malého "sladkého". Cukr naše tělo potřebuje, jen bychom mu ho měli dávat ve zdravější variantě a za odměnu. Protože dbám na zdravý životní styl, snažím se cukr vyloučit, ale v takových případech to není úplně jednoduché, tak ho sem tam nahradím banánem, datlemi a nebo datlovým sirupem. Sušenky budou pro vás rychlou variantou snídaně, svačiny a děti je budou milovat. Proč jim nedopřát hodně domácí a zdravé sušenky!

Suroviny

  • vločky ovesné 150g
  • datle medjool 4 ks + datlový sirup 2 PL(podle chuti)
  • olej kokosový 2 PL
  • kakao 3 PL vrchovaté
  • mouka rýžová 30 g
  • mouka pohanková 10 g
  • ořechy vlašské/lískové 80 g
  • prášek do pečiva bezfosfátový 1 ČL
  • sůl
  • mléko rostlinné cca 150 ml

Postup

Všechny suroviny vložím do mixéru a zpracuji. Něměla by vzniknout hladká kaše, kousky vloček a ořechů udělají strukturu sušenek. S mlékem opatrně, aby vznikla pevnější hmota ke tvarování sušenek. Z tohoto množství jsem měla 16 sušenek. Pekla jsem na 175°C asi 25 minut. Výborné jsou polité nebo máčené v čokoládě.

1
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky