Banánový chlebíček

13. Prosinec 2017

Přichází doba klidu, doba vánoční pohody. Zkuste zvolnit, posadit se, uvařit si šálek čaje, zapnout troubu a upéct lahodný banánový chlebíček. Nic rychlejšího snad není a komu se nechce péct cukroví, určitě mu banánový chlebíček přijde vhod. Kokosová mouka a banány dávají tomuto chlebíčku lahodnou chuť a jsou tak sladké, že nepotřebujete další sladidla. I tu lžičku medu můžete vynechat. Mandlové máslo od Šufánka, banány a čokoláda se k sobě výborně hodí a v této bezlepkové variantě budou určitě všem chutnat. V kombinaci se šlehačkou a granátovým jablkem je to úžasná kombinace. Tímto chlebíčkem nahradím letošní vánočku, snad to doma projde a když ne, budu péct obojí.

Suroviny

  • banány 3 ks (asi 300 g, oloupané a hodně zralé)
  • med 1 PL (klidně můžete vynechat)
  • máslo mandlové 3 PL
  • vejce 2 ks
  • mouka kokosová 1/2 šálku (125 ml)
  • soda 1/2 ČL
  • prášek do pečiva 1/2 ČL
  • sůl
  • čokoláda min 70% (nasekaná, čokokapky...)

Postup

Předehřeji troubu na 170°C. Formu vymažu máslem a vyložím kouskem pečícího papíru pro snadné vyjmutí. Rozmixuji banány, vejce, med, mandlové máslo a sůl do hladka. Smíchám mouku se sodou a kypřícím práškem a všechno smíchám dohromady. Nakonec vmíchám čokoládu. Peču cca 50 minut a zkusím špejlí, zda je těsto propečené. Záleží v jak velké a vysoké formě budete péct. Od toho se odvíjí doba pečení. Peču ve formě velikosti 9x20 cm.

1
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky