Bagetky

15. Říjen 2018

Spousta lidí si neumí svůj život představit bez klasického pečiva, jako jsou rohlíky a chleba. Ale jakmile jednou ochutnáte tyto lowcarb bagetky, tak pochopíte, že i tímto druhem pečiva si můžete zpestřit jídelníček. Stačí si jen najít chvilku a opět s radostí vytvořit něco svého domácího. Receptů najdete na internetu spoustu a jde jen o to, vybrat si tu svoji chuť a přípravu, která vám bude vyhovovat. Tyto bagetky se pečou v silikonové formě na 6 kusů. Věřím, že zkusíte experimentovat a použít i jiné mouky, koření, sýry apod.

Suroviny

  • tvaroh tučný 250 g (nebo půlku tvarohu + rozmixovaná mozzarela)
  • chia semínka 2 PL
  • sezamová semínka 2 PL
  • slunečnicová semínka 2 PL
  • vejce 2 ks
  • psylium 3 PL
  • mouka lněná 4 PL
  • bezfosfátový prášek do pečiva 1/2 ČL
  • sůl
  • drcený kmín
  • čubricu nebo jiné koření co máte rádi
  • voda nebo kefír cca 1 dcl

Postup

Tvaroh spolu s vejci rozšlehám, přiliji vodu nebo kefír a všechny ostatní suroviny. Všechno rychle zpracuji a nechám chvilku odstát. Vlhkýma rukama rozdělím na 6 bagetek a vložím do formy. Naříznu a posypu kmínem. Peču na 170st cca 50 minut.

Inspirováno @petulavas

11
9 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky

Komentáře

Jestli chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.
Bagetky jsou úžasné ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
To jsem ráda!
Vypadají náramně! Myslíte že by fungovalo kdybych tvaroh nahradila kokosovým mlékem (tuhou částí)? Nenapadá mě čím jiným nahradit abych se vyhnula kaseinu :)
Zkusit můžete, jde o to, aby se daly bagetky vytvarovat v ruce.
Jsou uzasne. Zatim uplne nej recept, co jsem vyzkousela<3
Dobrý den, bagetky jsem dělala a po upečení byly vevnitř pořád hodně vlkhé a nedopečené. Neporadíte mi prosím, co jsem mohla udělat špatně? Recept se mi jinak líbí hlavně kvůli dceři, která nemůže oříšky, tedy je pro ní většina low carb receptů dost nevhodná. Děkuji
Dobrý den, napadá mě, že snad jste měla hodně mokrý tvaroh. Zkuste koupit farmářský, nebo z Gran Moravie. Dejte vědět pak.
Ještě mě napadá, pokud máte mokrý tvaroh, nedávejte tam už žádnou vodu/kefír. Bagetky se vám musí dobře tvarovat v ruce.
Moc děkuji, právě že s tvarováním nebyl problém a šly vytvarovat pěkně tak mě nenapadlo že by mohl být problém. Děkuji zkusím ještě jednou s méně vody.