
Bagetky |
15. Říjen 2018 |
Spousta lidí si neumí svůj život představit bez klasického pečiva, jako jsou rohlíky a chleba. Ale jakmile jednou ochutnáte tyto lowcarb bagetky, tak pochopíte, že i tímto druhem pečiva si můžete zpestřit jídelníček. Stačí si jen najít chvilku a opět s radostí vytvořit něco svého domácího. Receptů najdete na internetu spoustu a jde jen o to, vybrat si tu svoji chuť a přípravu, která vám bude vyhovovat. Tyto bagetky se pečou v silikonové formě na 6 kusů. Věřím, že zkusíte experimentovat a použít i jiné mouky, koření, sýry apod.
Suroviny
- tvaroh tučný 250 g (nebo půlku tvarohu + rozmixovaná mozzarela)
- chia semínka 2 PL
- sezamová semínka 2 PL
- slunečnicová semínka 2 PL
- vejce 2 ks
- psylium 3 PL
- mouka lněná 4 PL
- bezfosfátový prášek do pečiva 1/2 ČL
- sůl
- drcený kmín
- čubricu nebo jiné koření co máte rádi
- voda nebo kefír cca 1 dcl
Postup
Tvaroh spolu s vejci rozšlehám, přiliji vodu nebo kefír a všechny ostatní suroviny. Všechno rychle zpracuji a nechám chvilku odstát. Vlhkýma rukama rozdělím na 6 bagetek a vložím do formy. Naříznu a posypu kmínem. Peču na 170st cca 50 minut.
Inspirováno @petulavas
recept
kuchařky
Komentáře