Bábovka

17. Březen 2016

Bábovka se u nás stala klasikou a každý z vás si hýčká právě ten svůj zaručený recept. Pokud byste měli chuť ho ještě vylepšit a dotáhnout do té zdravější varianty, tak pojďme na to! Nemám ráda suché bábovky, ale tato bábovka je opravdu lahodná a vláčná.

Suroviny

  • vejce 3ks
  • cukr kokosový 50g
  • melasa 1 PL
  • máslo 120g
  • mouka 150g (dávám půl pohankové a půl ovesné)
  • kefír 50ml
  • jablko 1ks
  • sůl himalájská 1/2 ČL
  • ořechy vlašské
  • švestky sušené
  • prášek do pečiva bezfosfátový 1 a půl ČL

Postup

Změklé máslo vyšlehám s cukrem a melasou a postupně zašlehám žloutky. Mouku smíchám s kypřícím práškem a společně se strouhaným jablkem, kefírem přidám do vyšlehané žloutkové pěny. Přidám nasekané ořechy, nakrájené sušené švestky, bílky se solí vyšlehám do tuha a opatrně vmíchám do těsta. Peču 40minut na 180°C.

5
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky